Onze B&B ligt in het centrum van het prachtig afwisselende Hageland. Er lopen meerdere wandel- en fietsroutes aan de deur voorbij, en er is een zeer uitgebreid bepijld netwerk voor wie korte of lange tochten te voet of per fiets wil maken. Een greep uit het aanbod:

Fietsen

Met de eigen fiets – Het Fietsnetwerk Vlaams-Brabant, en meer bepaald de Sven Nys Cycling Route, liggen voor de deur. We bevinden ons midden tussen knooppunten 82 (Holsbeek, ten zuiden) en 64 (Wezemaal, ten noorden). Enkele links om u alvast aan het dromen te zetten:

Tandemtocht: u kan bij ons een tandem huren om met z’n twee een fietstocht door onze prachtige streek te maken. Misschien volgt u de talrijke knooppuntenroutes, of rijdt u een stuk ‘Sven Nijs Fietsroute’. Misschien wil u de lokale wijnbouwers of bierbrouwers bezoeken met een veilig vervoermiddel. Indien u wenst kunnen we u een picknickmand meegeven.
Prijs tandem halve dag: 20€
Prijs tandem hele dag: 35€
Prijs picknickmand voor 2: 25€
Graag tijdig reserveren, liefst 7 dagen voor de beoogde datum.

Wandelen

In een groene driehoek tussen Leuven, Diest en Tienen strekt zich de Hagelandse Vallei uit. Deze staat bekend als de rijkste en ecologisch sterkst gevarieerde vallei van de hele regio. Uit de voet van de omringende heuvels stroomt zeer zuiver kwelwater, waardoor grote delen van de Winge- en Motte-vallei nog steeds zeer nat zijn. Vooral in het voorjaar is dit gebied prachtig met uitgestrekte tapijten bosanemoon.

Het gelijknamige bepijlde wandelnetwerk passeert het Leybeeckhof. We wonen op knooppunt 105.
Hier vindt u inspiratie voor uw volgende wandeling: